Selma wilde naast haar baan graag weer een opleiding gaan volgen, maar wist niet goed welke opleiding. Dit veranderde toen ze voor haar jongste kind in een moeilijk traject terechtkwam. In plaats van toe te kijken, besloot ze om zelf te gaan studeren om uiteindelijk kinderen in het onderwijs een goede begeleiding te kunnen geven.

Selma foto

Welke opleiding volg je?
Ik heb de opleiding MBO Onderwijsassistent gevolgd, op mbo-niveau 4.

Hoe ver ben je nu met de opleiding?
Ik ben net klaar en wacht nu op mijn diploma!

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik was vroeger minder gemotiveerd dan nu en heb toen niet zoveel aan school gedaan. Daardoor heb ik alleen mijn mavodiploma behaald. Later heb ik altijd nog een studie willen volgen alleen wist ik niet welke. Dit veranderde toen we voor ons jongste kind in een lastig traject terechtkwamen. Hij is hoogbegaafd en heeft veel en goede begeleiding nodig. Deze begeleiding is voor scholen lastig om te geven, omdat de expertise en de mankracht vaak ontbreekt. Dit was voor mij de trigger om het onderwijs in te gaan!

Wat ga je doen met je opleiding als je klaar bent?
Tijdens mijn opleiding ben ik al aangenomen als onderwijsassistent op een hele leuke school, dus dat is geweldig! Volgend jaar ga ik doorstuderen aan de Hogeschool IPABO. Daar ga ik de Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional volgen.

Hoe ziet jouw ideale baan eruit?
Tijdens mijn ideale baan zou ik kinderen, die bij mij op school zitten, de extra hulp willen geven die zij om verschillende redenen nodig hebben.

Wat vind je van de opleiding?
Ik vind de opleiding prima te doen. Ik heb zelf al best een druk leven met 4 kinderen, maar ondanks dat heb ik de opleiding binnen negen maanden behaald. Officieel was ik eerder begonnen, maar dankzij de lockdown na mijn eerste examen kon ik vier maanden later pas weer starten.

Heb je een vast dagritme, of ziet bij jou iedere dag er anders uit?
Mijn dag is iedere dag anders! En dat is het leuke van werken in het onderwijs!

Hoe ziet jouw studeerplek eruit?
Dat is de woonkamer! Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de eettafel en gezellig bij de houtkachel.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Combineer je je opleiding met een baan, gezin of beide?
Ja, ik heb een man en vier kinderen. Daarnaast werk ik drie dagen per week.

Is de opleiding goed te combineren met je privéleven?
Voor mij was het goed te doen. Dat komt doordat mijn vier kinderen naar school gaan.

Hoe ervaar jij het flexibel studeren van NTI?
Geweldig! Als ik geen thuisstudie had gedaan, had ik de opleiding nooit zo snel kunnen afronden!

Hoe motiveer jij jezelf om te gaan studeren?
Mijn kinderen zijn mijn motivatie. Ik heb aan mijn kinderen willen laten zien dat als je ergens hard voor werkt, je daarvoor ook beloond wordt.

Zitten er voordelen aan dat je nu (tijdens corona) bij NTI studeert?
Nee er zitten geen extra voordelen aan. Tijdens de lockdown waren de kinderen thuis en daardoor kon ik geen stage lopen. Maar dat is zoals het is! Door het studeren bij NTI heb ik ook juist weer alles supersnel kunnen doen, omdat je niet aan een schoolschema vastzit.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?
Als educatiespecialist van de school!

Heb je een tip voor huidige of toekomstige studenten van NTI?
Jazeker! Ga ervoor en houd er rekening mee dat er een enorme dosis doorzettingsvermogen vereist is wanneer je een thuisstudie gaat volgen. Je moet het zelf doen en dat kost nu eenmaal tijd. Maar als je gemotiveerd bent, dan is alles mogelijk. Laat je niet uit het veld slaan door alles wat je leest op internet!

Welk van de volgende types ben jij? Chaoot, Ochtendmens, Nachtbraker, Carrièretijger, Master, Dromer, Boekenwurm of Party animal?
Ik ben eigenlijk een hele positieve goedgelovige en een tikkeltje ongeduldige dromer. Ik ben bijna altijd blij en positief ingesteld. Ik ga altijd uit van het beste in de mens en dat mensen handelen met de beste bedoelingen. Dat is denk ik een hele fijne eigenschap als je werkt met kinderen!


  

Benieuwd naar de opleiding van Selma?

BEKIJK MBO ONDERWIJSASSISTENT