(Ver)korte opleidingen

#1

Korte HBO, MBO en cursussen

Volg een verkorte opleiding op hbo- of mbo-niveau en behaal nog sneller jouw diploma! Kies voor een hbo-programma, mbo basisopleiding of ga als een speer en rond je mbo-opleiding al binnen twee jaar af.

Ruim aanbod aan korte opleidingen

Ben jij op zoek naar een manier om in korte tijd een diploma te behalen of iets nieuw te leren? Dan ben je bij NTI aan het juiste adres! We bieden verschillende verkorte opleidingen aan op mbo- en hbo-niveau. Ook kun je korte cursussen volgen om aan je skills te werken. Toe aan een verkorte hbo-opleiding? Onze hbo-programma's rond je al binnen enkele maanden af. Met een hbo associate degree behaal je bovendien een erkend hbo-diploma. Een verkorte mbo-opleiding is mogelijk met de mbo basisopleidingen of met een verdiepend mbo keuzedeel.

Verkort je opleiding met FlexibelStuderen®

Bij NTI studeer je altijd in je eigen tempo met FlexibelStuderen®. Je bepaalt zelf wanneer je studeert en dus ook wanneer je examens maakt. Door sneller te studeren maak je van een erkende hbo-bachelor van minimaal 4 jaar een verkorte hbo-opleiding van 3 jaar. En van de erkende mbo-opleiding Social Worker van 3 jaar maak je zo een verkorte mbo 4 opleiding. Met FlexibelStuderen® heb je het tempo in eigen hand!

Denk ook aan vrijstellingen

Als je al een vergelijkbare opleiding hebt gevolgd of relevante werkervaring hebt kun je jouw opleiding ook verkorten met vrijstellingen. Voldoe je aan de toelatingseisen, dan kun je altijd een vrijstellingsverzoek indienen voor specifieke modules of voor een eventuele stage. Doe daarom eerst een vrijstellingscheck voordat je je inschrijft.

>> Meer over vrijstellingen vind je hier

Verkorte hbo-opleidingen

Wil jij snel iets nieuws leren op hbo-niveau? Of je cv boosten met nieuwe kennis en skills? Onze hbo-programma's duren 3 tot 6 maanden en volg je wanneer het jou uitkomt. De hbo-programma's zijn onderdeel van de erkende hbo bacheloropleidingen. Je bent dus verzekerd van goede kwaliteit onderwijs. Na afronding ontvang je een waardevol NTI-certificaat als bewijs van jouw inzet. Wil je alsnog verder studeren voor de volledige bacheloropleiding? Dan kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de modules die je al hebt afgerond. Een hbo-programma is dus een slimme manier om een verkorte hbo-opleiding te volgen!

Bekijk alle hbo-programma's

Hbo associate degrees

Met de verkorte hbo-opleiding associate degree behaal je binnen 2 jaar een erkend hbo-diploma. Het niveau van een associate degree zit tussen mbo 4 en hbo bachelor in. Meer hierover lees je hier.

Verkorte mbo-opleidingen

Ook op mbo-niveau kun je een verkorte opleiding volgen. Hierbij heb je de keuze uit mbo basisopleidingen van gemiddeld 6 maanden, erkende mbo keuzedelen van 3 tot 6 maanden en losse modules. Tijdens een basisopleiding volg je alleen de theorie uit de erkende mbo-opleidingen, een goede manier om snel je kennis te vergroten. De praktijkgerichte stage is daardoor geen onderdeel van een mbo basisopleiding. Na afronding ontvang je een waardevol NTI-diploma. Andere verkorte mbo-opleidingen zijn de erkende keuzedelen. Deze zijn altijd onderdeel van een volledige mbo-opleiding, maar kun je ook los volgen. 

Volledige mbo-opleidingen

Met FlexibelStuderen® van NTI kun je een volledige mbo-opleiding ook sneller afronden. Bij ons heb je de keuze uit opleidingen op mbo-niveau 2, 3 en 4. Meer daarover lees je hier.

Korte mbo-opleidingen

Korte cursussen

Voor korte cursussen en beroepsopleidingen zit je bij NTI goed. De meeste cursussen rond je al binnen 6 maanden af. En je kunt er ook sneller over doen als je meer tijd hebt. Door te studeren waar en wanneer jij wilt heb je het studietempo zelf in de hand. Binnen 2 maanden een pro in excel? Of binnen 5 maanden het diploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) op zak? Met de korte cursussen bij NTI gaat jou dat lukken! Bovendien betaal je niet extra als je er wel wat langer over doet. Je kunt namelijk kosteloos je studietijd verdubbelen.

>> Check ook onze korte taalcursussen

Studiefinanciering en subsidie

Voor de kosten van een verkorte opleiding kun je in veel gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier de subsidies waar je eventueel gebruik van kunt maken. Zo start jij flexibel én voordelig met je opleiding.

 

Versneld omscholen

Als je toe bent aan iets nieuws zoals een andere omgeving of nieuwe uitdaging, kun je jezelf laten om- of bijscholen. Met bijvoorbeeld een verkorte opleiding in de psychologie of ict kan je jouw kennis in korte tijd vergroten. Populaire branches waarin je jezelf kunt omscholen zijn bijvoorbeeld ict, onderwijs, techniek en zorg.

Verkorte opleidingen zorg

In de zorg zijn altijd mensen nodig. Daarom is omscholen naar de zorg nu ook een goed idee. Doordat je bij NTI zelf bepaalt waar en wanneer je studeert, kun je je in korte tijd laten om- of bijscholen. Met een erkende mbo-opleiding leer je alle theoretische kennis die je nodig hebt maar ga je ook aan de slag in de praktijk. Een verkorte zorgopleiding hoeft bovendien niet lang te duren. Een mbo-keuzedeel rond je binnen 3 tot 6 maanden af en geeft je een erkend mbo-certificaat. 

Wij geven graag persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest