Cursus Patisserie

Proefles: Patisserie

Leuk dat je een proefles hebt aangevraagd! Tijdens deze proefles krijg je een indruk van cursus Patisserie. We geven je een kijkje in het boek dat gebruikt wordt en je kunt opdrachten maken. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Succes en veel plezier met de proefles van de cursus Patisserie!


Inhoud
Tijdens de cursus Patisserie werk je met het boek À la mère de famille en met een syllabus met opdrachten. In À la mère de famille worden de lekkerste recepten van de bekende Parijse patisserie À la mère de famille gedeeld. Recepten worden afgewisseld met verhalen over perioden uit de geschiedenis van het bedrijf en interviews met een aantal vaste klanten. Hieronder krijg je alvast een voorproefje van de inhoud van het boek. Verderop in de proefles kun je naar aanleiding van de theorie twee opdrachten maken.

Volg cursus Patisserie bij het NTI

Inleiding

Volg cursus Patisserie bij het NTI

Volg cursus Patisserie bij het NTI

Volg cursus Patisserie bij het NTI

Volg cursus Patisserie bij het NTI Volg cursus Patisserie bij het NTI
Volg cursus Patisserie bij het NTI Volg cursus Patisserie bij het NTI
Volg cursus Patisserie bij het NTI Volg cursus Patisserie bij het NTI

Volg cursus Patisserie bij het NTI 

Volg cursus Patisserie bij het NTI

Volg cursus Patisserie bij het NTI

Volg cursus Patisserie bij het NTI

Volg cursus Patisserie bij het NTI

Volg cursus Patisserie bij het NTI

Volg cursus Patisserie bij het NTI

Volg cursus Patisserie bij het NTI


Opdrachten

Kun je na het zien van zoveel lekkers niet wachten om aan de slag te gaan? Bekijk dan onderstaande opdrachten.

Les 6 Confiserie: marshmallows

Marshmallows worden in de patisserie vaak gebruikt als koffiegarnituur. Het kan ook gebruikt
worden voor taartdecoratie, bonbonvulling of een onderdeel van een dessert, al dan niet gebrand
in de oven. In principe kan vrijwel elke vrucht en likeur worden gebruikt voor het maken van
marshmallows.

Let op: de recepten voor marshmallows uit het boek gaan uit van ongeveer 50 blokjes marshmallows.
Je kunt er ook voor kiezen om steeds een kleine hoeveelheid te maken. Bijvoorbeeld de helft
of een vierde deel. Pas daarop de benodigde ingrediënten aan.

Oefenen

1. Maak twee soorten kleuren marshmallows en plak deze op elkaar op de volgende manier:

  • Maak de eerste kleur marshmallow en stort het in een met poedersuiker en aardappelzetmeel
    bestrooide bak. Let op! De bovenkant van de marshmallow niet bestrooien.
  • Maak nu de tweede kleur marshmallow en stort deze op de eerste. Bestrooi de bovenkant
    met poedersuiker en aardappelzetmeel.
  • Laat de marshmallow drie uur afkoelen.
  • Snij de marshmallow in blokjes van 3 × 3 cm.

2. Maak een bonbon gevuld met marshmallow (zoals op pagina 116). Je mag dezelfde vorm
gebruiken als op pagina 116 of kiezen voor een andere vorm.

3. Maak een marshmallowlolly met pure chocolade.


Ontdek onze nieuwe online leeromgeving

De meeste van onze hbo-opleidingen zijn overgegaan op een nieuwe online leeromgeving. De nieuwe digitale leeromgeving biedt je niet alleen e-modules, maar ook interactieve webinars, kennisclips en MemoTrainers om de stof te oefenen.


Ben je na het volgen van de proefles enthousiast geworden?

Je kunt elke dag starten met de cursus Patisserie dus zet vandaag nog de eerste stap!

8 redenen om bij NTI te studeren

  1. Erkende opleidingen, gewaardeerd in het bedrijfsleven
  2. Prettige en deskundige begeleiding door ervaren docenten
  3. Voordelig lesgeld
  4. Flexibel studeren
  5. Studeren met veel persoonlijk contact
  6. Modern studeren via onze digitale leeromgeving
  7. Persoonlijke studiebegeleiding van een mentor
  8. Studeren op kosten van de werkgever en/of de fiscus

Neem gerust contact met ons op, als je nog vragen hebt. Succes met het kiezen van je studie!

1 / 1