Proefles: Zelf taarten maken

Bak de mooiste taarten met NTI!

Met deze proefles krijg je een indruk van de cursus Zelf taarten maken van NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof. Je kan ook alvast vragen maken en deze zelf controleren. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Heel veel succes en plezier met de proefles.

Kant-en-klare decoraties
Heeft u niet veel tijd, mist u de juiste vaardigheid of heeft u gewoon niet zo veel zin om zelf decoraties te maken? Dan zijn kant-en-klare versieringen een uitkomst. U hoeft zich niet in allerlei bochten te wringen en het resultaat kan net zo mooi zijn. 

Verse bloemen en kruiden
Met een paar verse bloemen geeft u uw taart meteen al een elegante uitstraling. Let er wel op dat u geen giftige of met insecticiden behandelde bloemen en bladeren gebruikt! Leg de bloemen niet zomaar op de taart. Bedek de bovenkant eerst met voedselveilige acetaatfolie. En steek de steeltjes van bloemen nooit in de taart, maar gebruik altijd een plastic flower spike (bijvoorbeeld van Wilton) 

Zijden en papieren bloemen
Zijden en papieren bloemen zijn een ideale oplossing als het u aan tijd ontbreekt. Neem de kleinere, mooiste exemplaren voor een rustig, aangenaam ontwerp. 

Kralen
Kralen en parels zijn een prachtige aanvulling op allerlei decoraties. U kunt ze zelf rijgen, maar ook kant-en-klare strengen kopen. Experimenteer met verschillende kleuren en formaten. Zorg dat de kralen goed aan de draad vastzitten en haal ze voorzichtig van de taart voordat u deze aansnijdt. 

Linten
De kleur lint die u voor uw taart gebruikt is natuurlijk van invloed op het eindresultaat. Met een passende kleur lint komen de decoraties op de taart nog beter uit. Met linten kunt u bovendien ongebruikelijke kleuren toevoegen. Misschien maakt u een bruidstaart en wilt u de kleur verwerken van de jurken van de bruidsmeisjes. Dan kan lint uitkomst bieden. Linten van 10-15 mm breed worden vaak om cakedrums gewikkeld en met bredere linten, bijvoorbeeld 25-30 mm, kunt u mooie strikken om taarten maken. 

Suikerparels
Suikerparels zijn snoepjes met een laagje goud. zilver, roze, blauw of groen. U vindt ze onder andere in taartdecoratieshops. U kunt er elegante decoraties mee maken op de zijkant van een taart (zie blz. 53).

Kunstblaadjes
Deze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar in de meeste handwerkwinkels. Ze zijn prima te combineren met verse, zijden of papieren bloemen en geven bloemdecoraties een zachtere uitstraling.

Chocoladehartjes met een goudlaagje
Maak een snelle taartdecoratie met kant-en-klare items, zoals goudkleurige chocoladehartjes. Ze zijn ook in het zilver te koop. 

Vlinders
Vlinders geven een taart iets dromerigs, vooral als u ze met bloemen combineert. Te koop in hobbywinkels. 

Zoete Lekkernijen
Jelly beans, fruithartjes, marshmallows... allemaal snoepjes voor grappige, informele decoratie. En wat denkt u van chocoladetruffels op een chocoladetaart? Pure verwennerij.

Verpakking
Taarten werden meestal gegeven in witte kartonnen dezen. Dit om ze tijdens het vervoeren te beschermen tegen weer en wind. Er zijn ook speciale cupcakedozen te koop.

2D-decoraties
Versieringen van royal icing (eiwitglazuur), rolfondant of bloemenpasta (flower paste) kunnen op oneindig veel manieren op de taart worden gezet en met elkaar worden gecombineerd om van uw taart een unieke creatie te maken. 

TIP

Brengt u letters aan op een taart, zorg er dan voor dat de spelling juist is! Een verkeerd geschreven naam staat klunzig en gaat ten koste van het prachtige eindresultaat. Houd bij een persoonlijke boodschap ook rekening met het formaat van de taart: ‘Gefeliciteerd met jullie gouden huwelijk, Kim en Ruud’ is wat gewaagd op een taart van 15 crn doorsnee. Kies voor kortere alternatieven, zoals alleen een naam, of maak een grotere taart. Beter te weinig decoratie dan te veel.

 

Cupcakeontwerpen
Cupcakes zijn de laatste jaren zo populair geworden dat de keuze aan papieren cupcakebakjes enorm is gegroeid. U komt dus niet meer alleen wit, goud en zilver tegen, maar alle kleuren van de regenboog, evenals dierenprints, strepen, sterretjes, bloemen, hartjes. Zorg dat u het bakje afstemt op de kleur en decoratie van de cupcake. Maakt u gewone en chocoladecakejes voor een feestje, neem dan niet voor alle Cupcakes een wit bakje, maar bak bijvoorbeeld de lichte cakejes in donker gekleurde of aluminium bakjes voor een extra leuk effect op de standaard. Laat u net als het gebruik van lint (zie blz. 20) inspireren door de motieven op het bakje, Probeert u zich cupcake en bakje als één geheel voor te stellen, want wanneer de cupcakes eenmaal zijn gebakken, zit het bakje eraan vast en kunt u niet meer van kleur veranderen.

Toppings
Er zijn talloze eetbare kant-en-/klare toppings voor cupcakes verkrijgbaar: van suikerroosjes tot strooisels in grappige vormen en kleuren. Op die manier Versiert u snel en eenvoudig uw cupcakes. Leef u uit: gebruik uw favoriete snoepjes, of suikervlinders en -bloemetjes... alles is mogelijk.

TIP

Royal icing droogt snel en kan het spuitmondje verstoppen. Houd een schone speld bij de hand en steek die in het spuitmondje om eventueel opgedroogd glazuur te verwijderen. Gebruikt u de spuitzak niet, zet hem dan zolang op een vochtige doek om te voorkomen dat het glazuur in het spuitmondje uitdroogt.

 

Ben je na het volgen van de proefles enthousiast geworden? 

Je kunt elke dag starten met de cursus Zelf taarten bakken dus zet vandaag nog de eerste stap!

8 redenen om bij het NTI te studeren

  1. Erkende opleidingen, gewaardeerd in het bedrijfsleven
  2. Prettige en deskundige begeleiding door ervaren docenten
  3. Voordelig lesgeld
  4. Flexibel studeren
  5. Studeren met veel persoonlijk contact
  6. Modern studeren via onze online leeromgeving
  7. Persoonlijke studiebegeleiding van een mentor
  8. Studeren op kosten van de werkgever en/of de fiscus
1 / 10