Cursus MS Office

Proefles: MS Office 

Leuk dat je een proefles hebt aangevraagd! Met deze proefles krijg je een indruk van de cursus MS Office. Je krijgt inzicht in de lesstof en je kunt direct meeoefenen, wanneer je in bezit bent van een computer en het office-programma Excel. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Heel veel succes en plezier met de proefles.


1. Excel als database

cursus excel

1.1 De adreslijst zelf maken

Om de mogelijkheden van Excel als database te kunnen zien, moet u eerst een lijst hebben. In dit geval is dat een (korte) adreslijst van een vereniging. Maar het kunnen natuurlijk ook de gegevens van klanten, personeelsleden of postzegels zijn.

Na al dat typewerk is het verstandig om uw ledenlijst eerst op te slaan voor u verder gaat.

cursus word

1.2 Sorteren

De leden zijn keurig op nummer ingevoerd, maar voor het opzoeken van een lid zou een alfabetische volgorde van de achternamen gemakkelijker zijn. Op alfabet sorteren gaat als volgt:

Zo kunt u dus snel uw lijst sorteren in de gewenste volgorde.

1.3 Meervoudig sorteren

Als er meerdere leden met dezelfde achternaam zijn, is het praktisch om die mensen vervolgens op voornaam te sorteren. Johan Arends komt dan voor Petra Arends. Dat doet u door de lijst twee keer te sorteren. U begint bij de minst belangrijke sortering, namelijk de voornaam:

cursus outlook

U slaat de wijzigingen in de werkmap vereniging tussentijds even op:

Ook als u zelf aan het werk bent in Excel is het verstandig om regelmatig uw werk tussentijds op te slaan. Daarna kunt u gewoon verder werken in de werkmap.

Oefening

Weet u niet meer hoe u een handeling uitvoert? Dan zoekt u dit met behulp van het cijfer achter de voetstapjes op in Bijlage B Hoe doe ik dat ook alweer? achter in dit boek.


Hoe studeert u bij het NTI?

Dankzij het nieuwe studeren bepaalt u zelf waar en wanneer u studeert. Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen online en klassikaal onderwijs. Onderstaande video laat u het nieuwe studeren zien.Bent u na het volgen van de proefles enthousiast geworden?

U kunt elke dag starten met de cursus MS Office dus zet vandaag nog de eerste stap!

8 redenen om bij het NTI te studeren

  1. Erkende opleidingen, gewaardeerd in het bedrijfsleven
  2. Prettige en deskundige begeleiding door ervaren docenten
  3. Voordelig lesgeld
  4. Flexibel studeren
  5. Studeren met veel persoonlijk contact
  6. Modern studeren via onze digitale leeromgeving
  7. Persoonlijke studiebegeleiding van een mentor
  8. Studeren op kosten van de werkgever en/of de fiscus
1 / 1